Котли на пелети на топ цени

Продукти Thermokoz / Kozlusan. 

Някой от моделите имат възможност за допълнителен бункер за пелети, увеличаващ обема пелети. Възможности за електронни табла и управление на български език със седмичен програматор. Пелетните котли разполагат с прецизни устройства дозиращи притока на пелети. Всички модели имат възможност за лесно почистване и обслужване, високо ефективни са и са разработени спрямо последните европейски норми за вредни емисии.  Някой от моделите например
Propel  имат големи предимства като се справят със почистването на горивната камера от силикатите (образувани от изгарянето на пелетите) без външа намеса. Големите модели котли от серия PEL имат сравнително богато стандартно оборудване, което включва стокер с бункер, автоматично запалване, вентилатор за горене, ел. табло с модулация, управление през интернет, автоматични защити от запалване и др. , автоматично почистване от изгорелите пелети, допълнителен шнек и други, високо КПД 90% , управление на два отоплнителни кръга.

Показване:
Подреждане по:

Camino Compact

Котелът на пелети CAMINO COMPACT е произведен поради необходимостта в някои жилища, отоплителни..

Цена от : 4,050.00лв

LIDYA COMPACT - Котел за пелети

Котелът на пелети LIDYA COMPACT е произведен поради необходимостта в някои жилища, отоплителния..

Цена от : 5,200.00лв

Slimpel Easy - Котел на пелети

!!! НОВО !!!Wi-Fi модул, за управление чрез приложение от смартфон (само Andoid) - 500 лв с ДДС.Котл..

Цена от : 5,700.00лв

Slimpel - котел на пелети -10%

Slimpel - котел на пелети

През 2011 година фирма KOZLUSAN (Козлусан) пусна на пазара котел за пелети с мощности 25 и 40 kW! То..

8,300.00лв 7,470.00лв

Propel - Котел на пелети -10%

Propel - Котел на пелети

През пролетта на 2011 година фирма KOZLUSAN (Козлусан) пусна на пазара котел на пелети с м..

10,900.00лв 9,810.00лв

PEL 20 - PEL 100 - Котел на пелети

Котлите със стокер - серия PEL на KOZLUSAN (Козлусан) могат да се ползват за горене на пелети, кости..

Цена от : 9,450.00лв

PEL 130 - PEL 1000 - Котел на пелети

KOZLUSAN са първите и все още едни от малкото турски производители преоборудвали котлите си за въгли..

Цена от : 20,050.00лв

Logpel - Котел на дърва и пелети

През 2023 година фирма KOZLUSAN преработи комбинирания си котел на пелети и дърва - LOGPEL с мощност..

Цена от : 11,000.00лв

PEL-WOOD - Котел на дърва и пелети

Котлите имат КПД от 85% до 90%.Оборудване на котела:-    Вграден бункер и шнеково подаване..

Цена от : 10,550.00лв

Котли за горещ въздух на пелети

КОТЛИ ЗА ГОРЕЩ ВЪЗДУХ НА ПЕЛЕТИ ИЛИ ДЪРВЕСЕН ЧИПС*.*(Цената за котел за дървесен чипс е +18%;)Котлит..

Цена от : 19,800.00лв

С постоянното покачване на цените на петрола и изкопаемите горива, много собственици на жилища започнаха да търсят алтернативни начини за отопление на домовете си, които са по-благоприятни за бюджета. Една от възможностите, които набират популярност, е инвестирането в котли на дървени пелети. Отоплението на дървени пелети е ново и модерно решение, състоящо се от различни видове печки и бойлери за Вашия дом.

Кога Ви е нужен котел на пелети?

Ако живеете апартамент, дори да е просторен и с множество стаи, инсталирането на котел в жилищна сграда може да се окаже проблем, тъй като инсталацията продължава няколко дни, необходимо е отделно помещение за котела и, ако имате по-чувствителни съседи, шумът от котела със сигурност ще внесе смут. Ако имате собствен дом обаче, котелът е идеален за Вас. Най-вече ако живеете на няколко етажа.

Особености на котела на пелети

Котлите на пелети не се различават много от печките, що се отнася до функция. И едните, и другите работят с пелети, екологични са и енергоспестяващи. Котлите обаче са много по-големи и трябва да работят през цялото време. Тъй като след изгарянето си пелетите се превръщат в изключително фин прах, те могат да напрашат дома Ви, може да ги вдишате. Освен това, котелът издава ритмичен звук, подобен на пуканки в микровълнова или на пороен дъжд. Ако този звук Ви се струва успокояващ, няма проблем, но ако сте любители на тишината и спокойствието, със сигурност трябва да помислите за отделно помещение.

Видове котли

На пазара има множество видове котли на различни цени. Ще забележите, че всички те представляват голяма инвестиция, но с времето това вложение ще Ви се върне. Основната разлика между котлите е в електронната система. Повечето хора предпочитат по-просто устроените котли, които могат да почистват и поддържат самостоятелно, но Вие може да се спрете на по-модерен вариант. Всичко зависи от това как разполагате с времето си. Котлите на пелети са все още сравнително ново изобретение и не съществува централа за помощ, на която да се обадите при нужда.

Инсталация

Специалистите съветват преди да започнете с инсталацията на самия котел, да построите подходяща платформа, която да го държи над земята, за да предотвратите нагряване. Също така, добре е да имате един или два бойлера за топла вода. Те се свързват директно с котела и му помагат да върши работата си по-ефективно, т.е. да не вкарва директно студена вода, а да я завърта в тръбите и постепенно да я придвижва из къщата.

Самата инсталация може да Ви се стори сложна в началото, защото изисква синхрон между тръбите за вода и отделните електронни системи. Системите отговарят за това по кое време да се отопляват отделните помещения. Самите тръби за водата могат да минават под пода и в стените. Стандартно тръбите за котли са от мед и имат изолация. Монтирането и поставянето на изолация може да отнеме цяла седмица.

Пелети

В най-студените месеци котлите харчат средно по един-два тона пелети. Може да избирате между много марки и видове пелети. Най-икономични са големите разфасовки. Единственият проблем е складирането им. Изберете място, на което да ги съхранявате, като предварително се уверите, че наоколо няма влага, тъй като веднъж навлажнени, пелетите започват да се раздуват и стават неизползваеми. Освен това, стандартните котли имат контейнер, който побира между 40 и 60 кг пелети. Това количество стига нормално за един ден работа. Ако не желаете всеки ден да зареждате котела, можете да се снабдите с отделен контейнер, който да свържете с по-малкия. Самостоятелните контейнери побират между 100 и 150 кг пелети.

Почистване

Котлите имат собствена система за почистване, която отстранява финия прах от тръбите във вътрешната част. От време на време ще трябва да изпразвате долния контейнер с пепелта и да използвате прахосмукачка, за да гори по-лесно котела.

 

Последно обновяване : 16

Обща оценка :
4.86 (97%) 24 votes

Обратна връзка

Можете да прегледате и видео на различните модели : 


Jterm