Екологично отопление

Публикувано от Джейтерм ЕООД

С настъпването на студените месеци , все повече мислим с какво и как да се топлим през зимата. Цените на тока и парното отново се покачиха през лятото и така сметките за отопление през зимата ще са по-високи от предишния отоплителен сезон. Едва ли някой обаче се замисля и за околната среда и вредите които и нанасяме чрез някой горива ,които използваме.

Котлите на дървесни пелети са един от екологичните начини за отопление зимно време. Те са високо енергийно ефективни и по нищо не отстъпват на модерните средства за отопление със напълно автоматизирани процеси на изгаряне на пелетите. Работния им процес е също така изяло автоматизиран. Отоплението с котел на пелети е много по екологично заради горивото което използват - пелети . Пелетите са много по-чисти за околната среда и отделят много по-ниски нива на въглероден диоксид в природата.

Котлите на пелети са напълно безопасни както за околната среда ,така и за потребителя, който борави с тях поради големите системи за безопасност с които разполагат.

Повечето хора използват котлите на пелети не само за отопление ,а и като източник на топла вода за домакинство. В повечето случаи затова не трябва да имате някакво специално оборудване , тъй като повечето нови котли го предлагат като опция , а само ще се нуждаете от квалифициран техник който да изгради и направи системата за отопляемото помещение.

Котлите на пелети използват за гориво пелетите – напълно естествен екологичен продукт, който се създава от дървесни частици , естествено свързани с материала лигнин. Така използвайки пелетното отопление вие се отоплявате напълно екологично , а и същевременно пестите от сметките през зимата.


Jterm