10 Причини поради които котлите на пелети са популярни

Публикувано от Джейтерм ЕООД

Ако сте чували много се за котлите на дървесни пелети, но не разбирате защо те са толкова популярни, или защо може да са точно за вас, ето какво трябва да знаете.

Екологично чист - котли на дървесни пелети са екологично чисти, и чрез изгаряне на пелетите, те са въглеродно неутрални. Пелетите са изработени от дърво от дървообработка, и така са повторно използване на дървесина, която иначе би била изгубена.

Мощност - Ще откриете, че можете да получите печка пелети с право изходна мощност за вашите нужди. Обикновено можете да си купите пелетни котли, вариращи от 9kW до над 100kW. Ти си длъжен да бъде в състояние да намери този, който ще отговаря на вашите нужди за отопление.

Разнообразие - С много от производителите да се избира, има огромно разнообразие от бойлери дървесни пелети да избирате. Някои от най-уважаваните марки са от Австрия и Италия, където дървени пелети за отопление е много по-често срещано явление.

Битови потребители - Ако сте вътрешния клиент тогава вие ще искате вашия бойлер да бъдат малки и незабележими и не заемат твърде много място. Много домашни бойлери на дърва могат да бъдат инсталирани в отделно помещение.

Търговски - котли на дърва са идеални за инсталиране в много търговски среди. Ако търсите за отопление на хотел, офис блок, развлекателен център, болница или училище, а след това трябва да се помисли котел на биомаса.

Ефективно - Много дървесни пелети котли са 90% ефективност или повече, което означава, че най-малко 90% от създадената топлина се отделя на отоплителната система. Един стар традиционен бойлер комби може да бъде най-малко 60% ефективност, и така ще се струва много повече, за да се изпълнява. Ако използвате открит огън, а след това те са много по-малко ефективен от котел на дърва или печка.

Надеждна - Котли на дърва изгаряне са предназначени да последните много години. С впечатляващ качеството на изработка, и най-качествени компоненти, можете да разчитате на вашия бойлер да ви осигури отопление и топла вода имате нужда за вашето семейство, вашите служители или вашите клиенти.

Евтини да се осъществи - Освен че е по-ефективно от котли комбинирани, дървесни пелети котли са по-евтини да тече прекалено, особено ако сте в момента използва петрол, втечнен нефтен газ или въглища. Ще откриете, че пелетите са с около 30% по-евтино, отколкото на еквивалентно количество нефт, въглища или LPG, необходимо за производството на същото количество топлинна енергия.

Наличност на дървесни пелети-Пелетите са лесно да се сдобият и така никога не трябва да се притеснявате за изчерпване на тях. С някои доставчици, предоставящи разпенени доставки на няколко тона на час, дори няма да се наложи да ги разтовари от палета и изпразване на торбите INT вашата система за съхранение или. В зависимост от вашия доставчик, може да се получи дори и срочен договор, който да гарантира цената на вашите пелети в продължение на няколко години.

Възобновяемо отопление Стимулиращ - The RHI е плащане, предвидена от правителството за тези, които използват възобновяема енергия за отопление, като например дървени пелети. С избора на бойлер, който отговаря на изискванията, ще бъде в състояние да се възползват от плащанията за използване на отопление. Вашият котел може да заплати за себе си в най-малко 4-5 години в зависимост от вашата употреба и резултатите от дейността си.
А знаеш ли защо те са толкова популярни, може би сега е време за вас да разследва дървесни пелети котли за себе си.


Jterm